Circusworkshop als teambuilding
Circus teambuilding foto

Recreatieve teambuilding

In tegenstelling tot de intensieve teambuilding ligt hier de nadruk op het plezier in het samen actief en creatief bezig zijn. De uitwerking hiervan kunt u uitgebreid lezen in het hoofdstuk Actief & Creatief.

Intensieve teambuilding

De intensieve teambuilding is altijd op maat gemaakt; rekening houdend met specifieke wensen of omstandigheden. De doelen spreken we vooraf met elkaar door:    Verbeteren van de samenwerking    Beter inzicht krijgen in onderlinge verbanden    Beter inzicht in de wijze van communiceren    Het teamgevoel versterken    Werken aan presentatie of    Leiderschap of    Nieuwe situaties.

Plezier staat voorop

De doelstellingen liggen er niet dik bovenop, maar zitten verscholen in het spel: intensieve kennismaking, de samenwerking verbeteren, en zelfvertrouwen krijgen. Je leert iets heel bijzonders en je laat nieuwe kanten van jezelf zien. Werken aan je presentatie dus, en maximaal presteren onder de druk van de voorstelling. Kortom: individueel en gezamenlijk grenzen verleggen.

Zorgvuldig de spanning opbouwen

Iedereen heeft in meer of mindere mate last van plankenkoorts voor de voorstelling. Hierin ga je iets laten zien wat volledig nieuw voor je is, en daarvoor bouw je een spanning op. Als aan het eind blijkt, dat het fantastisch gegaan is, mooi en leuk om naar te kijken, is de ontlading groot. Je hebt dan reden om trots op jezelf te zijn!

Iedereen doet mee

Je hoeft niet lenig, sterk of sportief te zijn. Ook hoge leeftijd of blessures vormen geen belemmering voor deelname aan het programma. Het instapniveau is laag, de activiteiten zijn uitdagend, dat wil zeggen mooi om te zien, moeilijk genoeg, en zeker niet kinderachtig. Over de motivatie hoeven we ons geen zorgen te maken: voor iedereen zit er wel een favoriete techniek bij. Het aanbod is z gevarieerd, dat ieder iets van zijn gading vindt.

Samenwerking en zelfontplooiing

Samenwerking staat centraal in het circus van Allez-hop!. Mooie acrobatische bouwtrucs, samen Chinese bordjes draaien, overgooien bij jongleren en met diabolo's. Of heeft iemand een steuntje nodig bij het ballopen of balanceren op de rola-rola? Je had niet gedacht dat je in n dag zulke technieken onder de knie zou kunnen krijgen! Deze succeservaringen laten de deelnemers groeien en dat verandert hun positie in de groep.

Wat laat je zien van jezelf?

Door de zorgvuldige opbouw van de workshops omzeilen we ongemerkt mogelijke samenwerkingsdrempels of andere gne. De uitdaging van de materialen en de gedrevenheid om nieuwe dingen te leren dragen bij tot het ongedwongen plezier dat iedereen eraan beleeft. Dat plezier is goud waard: tijdens alle trucs en capriolen laten de deelnemers hun vastgeroeste rolpatronen en groepscodes even varen. Zo ontstaat er ruimte voor nieuwe omgangsvormen. Achteraf sta je ervan te kijken wat je allemaal hebt durven laten zien: technisch, theatraal, en vooral iets van jezelf, aan elkaar.