Actief en creatief

Circus teambuilding foto

Iedereen doet mee

Je hoeft niet lenig, sterk of sportief te zijn. Ook hoge leeftijd of blessures vormen geen belemmering voor deelname aan het programma. Het instapniveau is laag, de activiteiten zijn uitdagend, dat wil zeggen mooi om te zien, moeilijk genoeg, en zeker niet kinderachtig. Voor iedereen zit er wel een favoriete techniek bij. Het aanbod is z gevarieerd, dat ieder iets van zijn gading vindt.

Programma

De circusworkshops duren 40 minuten tot 3 uur. We beginnen met het aanleren van de  technieken: Chinese bordjes draaien, jongleren, diabolo's en devilsticks gooien, acrobatiek, ballopen, allemaal heel divers. Daarna gaat men rond n van de eerder geleerde technieken een circusact voorbereiden.  Ondertussen wordt er een piste gemaakt met een mooi doek als entree, zodat aansluitend de voorstelling kan beginnen. Circus Allez-hop! zorgt voor circuskleding voor de deelnemers en voor circusmuziek. Degoepjes die een act hebben voorbereid, treden tensotte voor elkaar op. (15 tot 30 minuten, afhankelijk van de beschikbare tijd

De deelnemers krijgen gerichte instructie, en modderen dus niet op eigen houtje maar wat aan. Veiligheid staat voorop, en iedereen leert op zijn of haar eigen niveau nieuwe circustrucs (ook de gevorderden). 

Bij een workshop teambuilding is voor de voorbereiding 2 uur nodig, en dan nog eens 15 tot 40 minuten voor de voorstelling, afhankelijk van het aantal deelnemers. Voor een vergaderbreak is de minimaal benodigde tijd 40 minuten, en vaak nemen we daar ruim een uur of anderhalf uur voor (zonder voorstelling). 

Een onderbreking voor de lunch of het diner is ook mogelijk. In verband met de veiligheid is alcohol beslist ongewenst.